T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ERENLER - ERENLER ANAOKULU

ISO 45001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Okulumuzu daha güvenli bir hale getirmek için ISO 45001 Çalışmalarımız Devam Ediyor.

İSG POLİTİKAMIZ

 23-06-2021

T.C.

SAKARYA VALİLİĞİ

SAKARYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ERENLER ANAOKULU

Yayın Tarihi

03/01/2022

Doküman No

POL-1

Revizyon Tarihi

İlk Yayın

İSG POLİTİKASI

Revizyon No

00

Sayfa No / Sayfa Sayısı

1/1

 

 

Erenler Anaokulu; değişimin gerekliliklerini benimseyen, eğitim adına yenilikçi çözümlerle değer üreten marka bir eğitim kurumu olmak vizyonuyla hareket eden, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili de lider bir okul öncesi eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir.

Okulumuz   öğrencilerini, personelini, ziyaretçilerini,   tedarikçilerini   ve   okulumuz

faaliyetlerinden etkilenecek kişileri kaza, hasar vb. tehlikelere karşı koruyarak , okulumuzda yaşayan kişilerin ve paydaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliği sistemini benimsemiş ve bunu yaşamının bir parçası haline getirmiş kişiler olmalarını sağlamak temel hedefimizdir.

Okulumuzda faaliyet gösteren ve süreç içerisinde bulunan her paydaşımızın kendi faaliyetlerini yürütürken iş sağlığı ve güvenliği kurallarına ve ilkelerine uygun davranarak bunları özümsemeleri iş sağlığı ve güvenliği politikamızın ayrılmaz bir parçasıdır.

İş sağlığı ve güvenliği politikamız kapsamında okulumuzda sürdürülen faaliyetlerde önleyici tedbirler alarak olası tehlikeleri ortadan kaldırmayı ,tüm kazaları, meslek hastalıklarını ve uygunsuzlukları önleyen bir sistem kurmayı ve sürekli geliştirmeyi, yürürlükte bulunan Ulusal ve Uluslararası tüm yasal gerekliliklere uymayı, ölçülebilir performans göstergeleri oluşturarak düzenli denetimlerle izlemeyi, etkin bir liderlik ve net bir sorumluluk gerektiren destekleyici bir kültür oluşturmayı, tüm paydaşlar ile iletişim kurarak belirlenen amaçlara tüm çalışanların güvenli davranışları ve katkılarıyla ulaşabileceği bilincini yaygınlaştırmayı taahhüt ederiz.

Bu politikayı uygulamak için somut, kapsamlı ve etkin bir İSG programı hazırlanarak programın uygulanmasında tüm çalışanlar sürece dahil edilip yetkileri çerçevesinde görev ve sorumluluk alırlar. Bu sorumluluk tüm tehlikelerin ortadan kaldırılmasını, olası tehlikelerin amire bildirilmesini ve tüm iş sağlığı güvenliği uygulamalarına aktif bir şekilde katılmayı ve desteklemeyi kapsar.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.05.2023 - Güncelleme: 11.05.2023 17:34 - Görüntülenme: 116
  Beğen | 0  kişi beğendi