T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ERENLER - ERENLER ANAOKULU

TÜRÇEV KAPSAMINDAKİ OKULLARDA ORMAN PROJEMİZİN İKİNCİ SENESİNE BAŞLIYORUZ

OKULLARDA ORMAN PROGRAMI NEDİR?

Ülkemizde 2004 yılında yürütülmeye başlanan ve Okul öncesi, ilk ve orta okullarda yürütülen Okullarda Orman Programın'da, orman eko sistemi ile ormanın ekonomik, sosyal ve kültürel fonksiyonlarının öğrenilmesi amaçlanmakta, yıl sonunda bir uzman eşliğinde yapılan alan çalışması ile orman eko sistemi gözlenmekte ve öğrenciler yıl boyunca öğrendiklerini alanda pekiştirmektedir.

 

Okulumuz öğretmenlerinden Hale GÜVEN, Burcu ÖZTABAK, Havva Demet DÖNDER ve Saliha IŞIK sene boyunca bu projeyi yürütecektir.

 

Projemizin amacı: Gezegenimizdeki ekosistemlerin kilit rolleri hakkında farkındalığınızı artırmak ve bilgi sağlamaktır. Pedagojik süreci sayesinde, ormanların yerine getirdiği kültürel, ekolojik, ekonomik ve sosyal işlevleri üzerinde düşünmeye yardımcı olur. Bu başlıklar arasındaki ilişkiyi anlamak, insanların ormanlarla sürdürülebilir ilişkisini çalışırken çok önemlidir. Program bu amaca yönelik olarak, ormanların eğitsel etkinliklerde kullanılmasını teşvik eder, ormanlarla ilgili olarak yapılacak yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetleri desteklemeyi hedefler.

 

SONUÇ OLARAK;

 

       Okullarda Orman Programı'nın ana teması, orman ve içersinde barındırdığı tüm yaşam alanı olmakla beraber, Program aracılığıyla verilen çevre eğitiminin yeni bir insan tipini, ahlak anlayışını ve tüketim bilincini topluma kazandırmak, ihtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden ve çevre sorunlarına karşı duyarlı, bilinçli ve katılımcı bir insan modeli yetiştirmek gibi bir amacı daha vardır.

 

     Program çocuklarda çevre bilinci oluşturmasının yanında, başta okullarda orman timinde yer alan öğrencilere olmak üzere programa katılanlara güçlü bir kimlik kazandırması, grup çalışması alışkanlığı aşılaması, gözlem yapma ve raporlama yeteneğini geliştirmesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir.

05-10-202305-10-202305-10-2023

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.10.2023 - Güncelleme: 05.10.2023 10:02 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
OKULLARDA ORMAN,